Posilující domácí drůbeží vývar s dýní hokkaido

Uvařit dobrý vývar je celkem jednoduché, pokud mu dáte čas a správné ingredience. Správný vývar má totiž nejen bohatou chuť, ale je také posilující, protože obsahuje maximum vitamínů a živin.
Poctivý, zdravý, chutný a voňavý vývar, je opravdu něco jiného než kostka bujónu. Skládá se jenom z těch nejlepších surovin, které do vývaru patří a díky tomu je to opravdová lahůdka. Najdete v něm bohatost chutí, kuřecího vývaru, mrkve, celeru, petrželi, cibule a koření.

Ingredience:

  • 2ks Bio kuřecí směs na polévku (celkem 1300-1500g)
  • 1 cibule
  • 2 mrkve
  • 1 petržel
  • Půlka celeru
  • 2 bobkové listy
  • 5 kuliček černého pepře
  • 5 kuliček nového koření
  • Sůl podle potřeby

Postup:

vše dejte do hrnce, zalijte studenou vodou, pomalu přiveďte k varu, maso se začne postupně zahřívat a uvolní šťávy a výživné látky. Vývar nechejte jen lehce probublávat. Pro běžné vaření stačí vařit 2-3 hodiny, ale pro zvýšení posilujících účinků, doporučuje Tradiční čínská medicína, vařit vývar přes noc.
Občas vývar zkontrolujte a seberte pěnu z okrajů hrnce. Nakonec vývar přeceďte přes sítko, přidejte do něj dýni Hokkaido, povařte 15minut a na závěr přidejte obrané kuřecí maso.
A pokud toužíte po opravdu vydatné polévce, můžete s dýní přidat propláchnuté ovesné vločky, nebo pohanku. Miska takové poctivé polévky s čerstvým celozrnným, nebo kváskovým pečivem, vám v pohodě nahradí i hlavní jídlo.

2017-04-20T15:01:08+00:00