Salsa Pikante Diablo

Pro milovníky pálivých jídel, je tu recept na hodně pikantní ďábelskou omáčku.

Ingredience:

  • 1 balení mix papriček z Makra (habanero, rawit, jalapňo)
  • 2 střední cibule
  • 5 stroučků česneku
  • 2 polévkové lžíce jablečného octa
  • 2 čajové lžičky třtinového cukru
  • 300g rozmixovaných loupaných rajčat
  • sůl

Postup:

Rozmixovat v mixéru papričky, cibuli, česnek, s jablečným octem, dát do hrnce na olivový olej a podusit 10minut. Pozor při odklopení pokličky, doporučuji nestát přímo nad hrnce, protože jinak vám budou pěkně slzet oči.
Potom přidat třtinový cukr, a rozmixovaná rajčata, povařit dalších 10minut. Rozmixovat do hladka a nalít do vyvařené sklenice. Používat v malém množství, silně pálivé.

2017-04-20T15:00:40+00:00