Kváskový chléb a pečivo 2018-07-13T15:24:17+00:00

KVÁSKOVÝ CHLÉB A PEČIVO

Díky kvásku se v těstu nachází i aminokyseliny, 

které nebyly v původním pšeničném zrnu.

Jde především o enzymy, které přeměňují komplexní

   molekuly na jednodušší. Toto „předtrávení“ ušetří tělu mnoho

energie spojené s náročností trávení.

KVÁSKOVÉ PEČIVO JE VÝŽIVNÉ A CHUTNÉ!

ŠIROKÁ NABÍDKA KVÁSKOVÉHO PEČIVA

Zdravé a výživné kváskové pečivo, dostáváme 1-2x týdně. Hned se po něm zapráší – proto si jej můžete u nás objednat i předem. Na čem si u nás pochutnáte?

  • ·         Chleby z kvásku – Vícezrné, žitné, chia, špaldové, chlebánky, s dýňovými semínky, s mrkví a další.

    ·         Kváskové pečivo slané – rohlíky, bagety, housky, pirožky, pizzy, placky, a další . .

    ·         Kváskové pečivo sladké – koláčky, vdolečky, šátečky, koblihy, záviny, mazanec . .

    ·         Bez mléka, vajec, rafinovaného cukru, konzervantů, stabilizátorů, kypřících látek a jiných „éček“

OSOBNĚ

Vyberte si z mnoha druhů slaného i sladkého,
přírodního kváskového pečiva.
Přijďte si nakoupit, objednat, nebo na ochutnávku.

ONLINE

Pročtěte si naše odborné články o
zdraví a zdravé stravě, ale nejenom o ní.
Zde na našem webu najdete tipy
a pestré recepty.

Kváskové pečivo považují dietologové a výživoví poradci za zdravější a snáze stravitelné.  Vnitřní slupka obilného zrna obsahuje stopy kvasinek a mléčné bakterie. Smícháním vody a mouky pak dochází k přirozenému kvašení těsta. Kyselina mléčná je navíc přirozeným konzervantem, takže kváskový chléb i pečivo vydrží déle čerstvé. Díky dlouhé době kynutí a působením mléčného kvašení se také rozkládá fytin, což je velmi žádoucí efekt.

běžného kvasnicového pečiva probíhá kynutí díky kvasnicím velmi rychle a fytin tedy není dokonale rozložen. Organismus tím pádem nevyužije všechny minerály navázané na fytin a pečivo může strávníky nadýmat.

Díky kvásku se v těstu nachází i aminokyseliny, které nebyly v původním pšeničném zrnu. Jde především o enzymy, které přeměňují komplexní molekuly na jednodušší. Toto „předtrávení“ ušetří tělu mnoho energie spojené s náročností trávení. Chléb upečený s pomocí kvásku má příjemně nakyslou chuť.

7 věcí, které je dobré vedět o lepku a bílé mouce

KURZY VAŘENÍ A DALŠÍ AKCE

Své akce se snažíme tématicky ladit podle žádanosti účastníků.

Máte i vy zájem o kurzy vaření s bezlepkovými potravinami, ochutnávky možná pro vás neznámých potravin, anebo další akce typu semináře o přijmutí tohotu „údělu“ a ukázání, že i bezlepková strava dokáže být pestrá, vyvážená a chutná?


Nezasíláme spam. Váš e-mail je u nás v bezpečí.